Ny förbundsdirigent

Vid årsmötet i Storkyrkan den 10 mars valdes Karin Oldgren till Stockholms stifts kyrkosångsförbunds nya förbundsdirigent. Karin efterträder Marie Rosenmir.

Läs mer om Karin här.

Sven-David Sandströms musik för kyrkoåret

Den tionde mars ordnade Stockholms stifts kyrkosångsförbund en eftermiddag kring Sven-David Sandström och hans musik för kyrkoåret i Storkyrkan. Två medlemskörer, Gustaf Sjökvists kammarkör och Hässelby motettkör, sjöng under sina ledare Florian Benfer och Mona Ehntorp och Camilla Lundberg höll i ett inledande panelsamtal där förutom körledarna också Stockholms domkyrkoorganist Mattias Wager och Sven-David själv medverkade. Vid konserten fick vi alla vara med och sjunga tre av Sven-David Sandströms stycken under ledning av Karin Oldgren.

Stockholms stifts kyrkosångsförbund tackar Domkyrkoförsamlingen och Gehrmans musikförlag för sin medverkan till att göra denna dag möjlig.

Ny nationell körpedagog

Från januari 2019 är Lovisa Kronstrand Alinder Sveriges Kyrkosångsförbunds nationella körpedagog. Hon leder också Linköpings Gosskör och arbetar under våren 2019 även med projektet Ung Musikplats i Linköpings domkyrkopastorat. Hon kommer därför att inneha halvtidstjänsten på Sveriges Kyrkosångsförbund fullt ut först till hösten 2019.