foto: Leif JohanssonVid årsmötet 2019 valdes Karin Oldgren till ny förbundsdirigent.

Karin Oldgren är organist i Hjorthagskyrkan, Engelbrekts församling. 2017 grundade hon där Hjorthagens kammarkör och Hjorthagens vokalensemble – två ensembler som på kort tid etablerat sig på hög nivå. Karin är utbildad i kyrkomusik, orkester- och kördirigering på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerat för bl a professorerna Anders Eby, Gustaf Sjökvist och Kjell Ingebretsen. Studierna avslutades med hennes Diplomkonsert i Kördirigering 1996. Utöver närmare 30 år som körledare inom kyrkan har Karin varit lektor i körsång och kördirigering vid Musikhögksolan i Örebro, samt Director Musices vid Örebro universitet 2008-2018. Hon är också verksam som frilansande dirigent och pedagog med bl a återkommande uppdrag för Radiokören.
Karin Oldgren har haft långvariga engagemang med Stockholms Studentsångare och S:t Johannes kammarkör. I sitt arbete fokuserar Karin på att utveckla körkonceptet och konsertformen och att pröva nya vägar vid sidan av den mer traditionella repertoaren.

2013 vann Karin Oldgren priset som tävlingens bästa dirigent vid Anton Bruckner Choir Competition i Linz, Österrike och hon erhöll Stockholms Stifts Sankta Ceciliapris 2017.