Kollekt till Stockholms stifts kyrkosångsförbund

2019-05-05

Kollektskrivelse för stiftskollekt i Stockholms stift

Tredje söndagen i påsktiden den 5 maj 2019

Stockholms stifts Kyrkosångsförbund

En kyrka utan sång och musik?

Kan du föreställa dig en kyrka utan sång och musik? En kyrka som enbart förkunnar evangeliet med hjälp av det talade ordet?

De flesta, för att inte säga alla, svarar nog tveklöst nej på en sådan fråga. För musiken är så djupt förenad med vår grundläggande känsla och förståelse av vad det innebär att vara en bedjande och gudstjänstfirande människa, att vi lätt tar den för självklar.

Men den är ingen självklarhet. I en tid av ekonomiska neddragningar och omprioriteringar måste vi påminna varandra om kyrkomusikens betydelse i vår kyrka. Den är en gåva från Gud som vi genom Jesus Kristus är kallade till att förvalta och utveckla.

Under år 2019 fortsätter kyrkosångsförbundet i Stockholms stift att verka för att främja och utveckla församlingarnas körverksamhet och då inte minst det som rör barn och unga. Det kan handla om utbildnings- och inspirationsdagar, framförande av större körverk och framtagande av ny körmusik. Omkring 10 000 körsångare ingår i kyrkosångsförbundet bara i Stockholms stift!

Så därför ber vi om ett generöst bidrag till Stockholms stifts kyrkosångsförbund som organiserar och inspirerar tusentals körsångare och många ambitiösa körledare. Din gåva betyder mycket för kyrkomusikens utveckling i Stockholms stift!

Kollekten anbefalles varmt!

För Stockholms stifts Kyrkosångsförbund