Jubilate

2019-02-20

Ungdomskörer från hela Stockholms stift bildar en stor kör
Konsert lördagen 2 februari klockan 16.00 Engelbrekts kyrka

I dagsläget deltar körer från 11 olika församlingar i en konsert klockan 16.00 den 2 februari som avslutning på sin ungdomskörs helg. Programmet kommer att bestå av musik skriven av Susanna Lindmark som också dirigerar, för övrigt finns Jonas Sjöblom på slagverk och Ylva Björn på cello.
Susanna är körledare, kompositör och sångerska som har i den unga sceniska vokalensemblen Arctic Light skapat ett musikaliskt växthus för unga kvinnliga sångare i Norrbotten, där koreografi, kommunikation, sceniskt uttryck och improvisation är viktiga delar i det unika konstnärliga uttrycket. Hon arbetar bl.a. deltid på Norrbottenmusiken som producent och är universitetsadjunkt på Musikhögskolan i Piteå.

Mässa i staden av Anna Cederberg Orreteg
lördagen 2 februari klockan 17.00 Engelbrekts kyrka

Sankta Cecilia priset och mässa
Mässan inleds med utdelandet av Sankta Cecilia priset
Vi firar därefter mässan tillsammans med biskop Eva Brunne, kyrkoherde Sven Milltoft,
Hjorthagens vokalensemble under ledning av organist och körledare Karin Oldgren, slagverkaren Jonas Sjöblom samt organist och professor Stefan Therstam.

Mingel och middag
Efter mässan i Engelbrekts kyrka följer mingel i kyrkan för alla medverkande där det bjuds på cider och snacks. Ca klockan 19.00 inbjuds alla stiftets kyrkomusiker till kollegial och trevlig samvaro med en 3-rättersmiddag i Engelbrekts församlingslokaler. Middagen är ett samarrangemang med Stockholms stifts kyrkomusikerförening som sponsrar kostnaden för sina medlemmar. För övriga är priset 300 kronor, för vilket borde kunna sökas bidrag från arbetsgivaren eftersom Jubilate är en återkommande kyrkomusikalisk fortbildning i stiftets regi.
I priset ingår vegetarisk förrättstallrik, buffé med olika rätter (fisk, kött, veg), dessert samt ett glas vin. Möjlighet att köpa till ytterligare vinglas kommer att finnas.

Anmälan till middagen till lars.freden@svenskakyrkan.se senast den 18 januari 2019. Skriv om någon specialkost önskas.